Filmspecial: Een wrede romance

Donderdag 5 oktober om 19.00 uur vindt in het Biobest Theater in Best de filmspecial ‘Een Wrede Romance’  plaats. 

Het programma bestaat uit het verhaalconcert over de Russische Ziel en de zelden vertoonde prachtige Russische film van Eldar Rjazanov ‘Een Wrede Romance’ uit 1984, gebaseerd op het toneelstuk ‘Meisje zonder bruidsschat’ van de 19 eeuwse schrijver Alexander Ostrovski.

Het verhaalconcert De Russische Ziel wordt  uitgevoerd door drie Russinnen: Sandra Geller, presentatie, Olga van der Pennen, pianiste, componiste en zangeres en Olena Lavrenko, violiste.

drie Russinnen

Olga v.d. Pennen, Sandra Geller en Olena Lavrenko

Verhaalconcert
Sandra  Geller vertelt over de mysterieuze Russische Ziel met voorbeelden uit de Russische poëzie en beeldende kunst. Haar verhalen worden begeleid door de performances van  Olga van der Pennen en Olena Lavrenko. Het publiek zal kennis maken met de eigen liederen van de componiste Olga van der Pennen.

Film: Een Wrede Romance
Een wrede romance volgt de liefdesperikelen van de beeldschone Larissa, de jongste dochter van de Ogoedalova’s, een verarmde adellijke familie. Larissa is tot over haar oren verliefd op Sergei Paratov, een rijk landheer. Hij beantwoordt haar gevoelens zolang het hem goed uitkomt, maar houdt een verloving met een andere vrouw geheim.

Alle gebeurtenissen in de film zijn omlijst met hartverwarmende romances van de componist Andrei Petrov op gedichten van bekende Russische dichters van de 20ste eeuw, wat de film tijdloos maakt. Een boeiend verhaal over de liefde.